Om

Om

Denna website handlar om boken om Elon Garp. Här kan du provläsa, hitta var du kan köpa den, både som pappersbok och som digital upplaga.

Boken om Elon Garp har skrivits och publicerats av Anders Karlsson efter några intensiva månaders arbete under hösten 2013.

Anders jobbar till vardags som webbdesigner, copywriter och fotograf. Redan som nioåring fick han sin första kamera och började arrangera och fotografera bilder. Detta till sin mammas stora förtret. Mest för att hon fick lämna in fotorullarna för framkallning och dessutom betala!

Bilderna på Elons konstverk har han i den han fotograferat dem gjorts med ett lite släpande ljus. Mest för att få fram det vackra ljus som blir i fårorna av de tjocka lagren färg, något som är så karaktäristiskt för Elons sätt att måla. I hans produktion finns förutom bilder och texter även en barnbok. En bok som även har gets ut i Kina.

Att läsa böcker har varit ett stort intresse som Anders haft ända sedan han lärde sig att läsa. En av hans absoluta favoriter är Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Men han läser även faktaböcker, biografier och deckare med stor aptit.

Boken om Elon Garp var en stor utmaning för Anders. Att skriva en bok om en person som funnits nära familjen och samtidigt försöka spegla hans konstnärskap. Få fram personligheten och göra det intressant att läsa. Det har varit ett stort projekt. Men till sist handlar det om att boken ger den upplevelse som han och Elon hoppades på. Det avgör du som läsare.