Boken

Boken

Tanken på en bok om Elon Garp väcktes av vännen Tony Forsberg. Hans farfar var en av Elons vänner. Tony tyckte att det skulle vara intressant med en bok om Elon. -Du som växt upp med Elon och kan skriva och fotografera, varför inte göra en bok om honom, sa han. Vad skulle vara den röda tråden? Elon har varit en god vän till vår familj sedan jag var mycket liten. Och detta blev den röda tråden, att göra ett vänporträtt av en konstnär.

Jag och pappa for hem till Elon för att prata om idén. Elon fnös och sa -en bok om mig, vad ska det va bra för! På väg hem resonerade jag och pappa och kom fram till att det vore bäst att släppa idén om nu inte Elon var med på den. Sen gick det någon månad. Då ringde Elon upp pappa. -Du den där idén om en bok, sa han. -Det är nog inte en dum idé trots allt. Några dagar senare åkte jag och pappa dit. Elon var upprymd och tyckte det skulle bli riktigt bra. Men, sa han, -det behöver inte vara någon text, det räcker med bilder på målningarna. Skriva om mig, vidhöll han igen, är inget intressant.

Boken handlar om en konstnärs liv, från det att han var ung och fram till att han gick bort. Det är en annorlunda bok om en konstnär, fylld med bilder och berättelser! Den berättar om konstnären Elon Garp från en betraktares ögon!  Boken är på 96 sidor och är i stående A4 format.

Några kommentarer från de som beställt boken.

”En sådan fin bok du gjort om Elon.”, Maria

”Jag fick boken med posten igår tack, mycket intressant ska sträckläsa den under helgen.”, Pelle

”Vill tacka för den fina boken om Elon som kom idag! Har bara bläddrat i den ännu men ska nu läsa den ordentligt.”, Eva

”Boken inspirerar mig både till fotografering och måleri, något jag funderar på att återuppta när jag får mer ledig tid.”, Göran

För att köpa boken, gå till köpa boken i menyn.

I november 2014 gjorde Roger Zakrisson på Radio Siljan en intervju med Anders, lyssna genom att klicka på länken här! Lyssna